Instagramın Büyümesinde Yardımcı Facebook



Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Instagramın büyümesinde büyük rol oynayan facebook hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.

Sosyal paylaşım sitesi olarak kullanıma sunulan bu iki uygulama ilk zamanlarda ayrı sosyal paylaşım sitesi olarak kullanılmaktaydı.
Tabiiki Facebook ınstagramdan daha eski bir sosyal paylaşım sitesi olarak kullanıma sunulmuştu. Facebook ilk zamanlarda arkadaşa ekleme konusunda büyük bir ilgi toplamıştı. Bu uygulama sayesinde eski arkadaşlarımızı bulabilmekteydik. Okul arkadaşlarımı olsun, öğretmenlerimiz olsun yani aklımıza gelecek bütün tanıdığımız insanları bu uygulama sayesinde bulabilmekteydik. Bu şekilde onlarla iletişime geçebiliyorduk. Bu uygulama günümüzde halen çokça kullanılmaktadır.

Bir zamanlarda bu uygulama hakkında komik paylaşımlar bile yapılmıştır. Bunlardan en komik olanı ise ilk okulda kaybettiğim silgimi facebookta buldum olmuştu. Bu espiri facebook uygulamasının ne denli işe yaradığını ortaya koymaktaydı.


Ardından Instagram uygulaması kullanıma sunuldu. Bu uygulama fotoğraf paylaşımı sevenlerinin kısa sürede en çok kullandığı uygulama haline geldi. Gün geçtikçe bu uygulama milyonlarca kişi tarafından kullanılmaya başlandı. Fotoğraf paylaşımının her türlüsüne ulaşabildiğimiz bu uygulamanın sevilme nedenlerinden en belirgini bize fotoğraf ile alakalı bütün imkanlarından yararlanma fırsatı tanımasıdır.

Bu uygulama kısa süre içerisinde facebook ile birlikte en çok kullanılan sosyal paylaşım siteleri arasına adını yazdırmayı başarmıştır.

Sonrasında ise facebook uygulaması Instagramı satın alarak güçlerini birleştirmiş oldular. Bu ortaklık sonrasında ise iki uygulama yenilikler yaparak dahada büyümeye devam etmişlerdir.
Yapmış oldukları her yenilik ile adından söz ettirmeyi başaran bu sosyal paylaşım siteleri yeniliklerine devam ettirmektedirler.

Evet arkadaşlar bugün sizlerle Instagram büyümesinde en büyük yardımcı olan Facebook ortaklığından bahsetmeye çalıştım.
Umarım sizlere yardımcı olabilmişidir.

Bir sonraki makalemde görüşmek dileğiyle.

Hoşçakalın, takipte kalın

Yorum yapmayı unutmayın   :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagramda Ağır Çekim Video Paylaşımı

İnstagram'dan Kız Tavlama Teknikleri

Instagram'da Hikayeye Bakanlar Neye Göre Sıralanır ?