Instagram Üzerinden Satılan Sahte Ürünler.



Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Instagram üzerinden satılan sahte ürünler hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.

Instagram uygulaması bir sosyal paylaşım sitesi olarak kullanılmaya başlandığından beri çoğu rakip siteyi geride bırakarak adını birinci sıralara taşımıştır.

İlk zamanlarda fotoğraf paylaşımı yapılan Instagram sonrasında ise video paylaşımı ile rakiplerinin en korkulu rüyası haline gelmiştir.
Bu rekabete ara vermeyen Instagram her yaptığı yenilikle bunu gözler önüne sermektedir. Son zamanlarda yapmış olduğu büyük değişiklikler ilede adını bir daha farklı kitlelere duyurmayı başarmıştır.
Yapmış olduğu bu yenilikler Instagramı olumlu anlamda etkilemiş ve şuanda 500 milyonu aşan bir kullanıcı kitlesine ulaşmıştır.

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan Instagram sadece fotoğraf paylaşımı ile değil bu fotoğraf ve videoları satış amaclı hazırlayan satış hesaplarının da bir numaralı sitesi haline geldi ve sonrasında ise bu satış sayfaları büyük ilgiler görerek satışlarını arttırmaya başladı. Satış yaparak iyi yerlere gelindiğini gören kişilerde kendi satış hesaplarını oluşturmaya başladı ve bu sayede satış hesaplarının sayısında büyük bir artış gösterdi. Bu durumda tabiiki Instagramı olumlu bir şekilde etkilemiştir.

Maalesef bu tür satış hesaplarının da başka yerlerde olduğu gibi dolandırıcıları çıktı. Bu tür hesaplardan alışveriş yaptığınız zaman satın aldığınız ürün ile alakasız bir ürün size göndermektedirler. Bunun örnekleri son zamanlarda artış göstermektedirler. 
Bunun sonucunda da alışveriş yapan kişiler bu işlemi yapmaktan kaçınaya başlamışlardır. Buda diğer satış hesaplarını etkilemeye başlamıştır.

Bizim önerimiz ürün alımı yapacağınız sitenin referanslarını iyi araştırmanız ve bu sitelerin herkes tarafından bilinen adını bu tür konulara dahil etmeyen sitelerden alışveriş yapmanızdır.
Bu sayede kötü amaclı kullanıcılarının önünü kesmiş olursunuz.

Evet arkadaşlar bugün sizlerle Instagram üzerinden satın sahte ürünlerin önlemini nasıl alacağımızı anlatmaya çalıştım.
Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir.

Bir sonraki makalemde görüşmek dileğiyle.
Hoşçakalın, takipte kalın

Yorum yapmayı unutmayın   :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagramda Ağır Çekim Video Paylaşımı

İnstagram'dan Kız Tavlama Teknikleri

Instagram'da Hikayeye Bakanlar Neye Göre Sıralanır ?