Instagram Nedir? Nasıl Kullanılır?



Merhaba Arkadaşlar bugün sizlerle Instagram nedir, nasıl kullanılır bu konular hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Instagram 2010 Ekim’de, Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından ilk olarak IOS (İPHONE - İPAD) için geliştirilen, içinde bulundurduğu kaliteli filtreler ve sosyal ağ özellikleri ile çok kısa bir sürede çok popüler olan bir fotoğraf paylaşım uygulamasıdır.

Instagram o kadar kullanılır oldu ki; günümüzde 40 milyon fotoğraf paylaşımı. saniyede ise 8600 beğeni ve 1000 yorum yapılıyor. Bu değerler her geçen gün yükselmektedirler. San Francisco, california’da geliştirilen uygulama, şuan aylık 90 milyon aktif kullanıcıyı geçti bile. 

İnstagram’ın bu derece hızlı büyümesinde sosyal medya platformları ile entegre çalışması da vardır. Uygulama ile düzenlenen fotoğraflar, Flick. twitter, Fourquare ve Tumblr üzerinden paylaşılabiliyor. Instagram Nisan 2012’de Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınmıştır.

Bu uygulama ve arkasındaki sosyal ağı bu kadar kullanılmasını sağlayan; kullanıcıların çektikleri fotoğrafları üzerinde değişik şekillerde kullanılan filitreleri, profesyonel görüntüye sahip fotoğraflar üretmeleri oluyordu.

En basit ve sıradan bir fotoğraf, uygulanan birkaç farklı efekt ile dikkat çekici hale gelebiliyordu. Bunun meydana getirdiği tatmin kısa sürde Instagram kullanıcılarının övgülerini almıştır.

Evet arkadaşlar bugün sizlerle Instagram nedir, nasıl kullanılır hakkında bilgi vermeye çalıştım umarım sizleri aydınlatmıştır.

Bir başka makalemde görüşmek dileğiyle…
Hoşçakalın :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagramda Ağır Çekim Video Paylaşımı

İnstagram'dan Kız Tavlama Teknikleri

Instagram'da Hikayeye Bakanlar Neye Göre Sıralanır ?